fbpx
Home Slapen Waarom je kindje onrustig slaapt na middernacht
kindje vaak wakker na middernacht

Waarom je kindje onrustig slaapt na middernacht

bij Mildred

Het eerste deel van de nacht slapen kindjes vaak diep en lang. Maar zodra jij in bed stapt, wordt je kindje elke drie kwartier tot anderhalf uur wakker. Herkenbaar? In deze video leg ik waarom je kindje dat doet – en waarom het niet aan jouw aanwezigheid ligt.

Kindjes slapen vaak het eerste deel van de nacht diep en goed. Maar het tweede deel van de nacht kan een stuk rommeliger verlopen.

Een heel korte samenvatting van de video

Het eerste blok bestaat voor een groot deel uit Non-REM slaap. Dit is een diepe slaap waar je lichaam zich herstelt.

Het tweede blok bestaat voor een groter deel uit REM-slaap. Oftewel: een lichtere slaap waarin we dromen. Hier geeft ons brein alle gebeurtenissen van de dag een plaats in ons systeem en worden daarnaast dingen geleerd.

Als je bedenkt dat een klein kind constant leert (zowel fysiek als mentaal), is het geen wonder dat dit deel van de nacht moeilijker verloopt. Je ziet dat een kind veel wakker wordt, onrustig slaapt en soms huilt of praat in zijn slaap.

Er zijn veel culturen waarin het normaal is dat de kinderen laat naar bed gaan. Zo hebben de ouders ook het eerste blok diepe slaap tegelijk met hun kindje. Merk je dat je zelf te weinig aan je slaap komt? Probeer dan ook vroeg in bed te kruipen.

Naarmate een kindje ouder wordt, gaat dit tweede deel van de nacht vanzelf beter.

Je las een blog van Mildred – de moeder achter Liefde van een Moeder

Wil je meer rust rondom het slapen van je kindje? Dit kan ik voor je betekenen:

 > De gratis minicursus over Doorslapen: de basis van het doorslapen en hoe je je kindje kan helpen.

 > De online cursus Slaap Vanuit Verbinding: In deze cursus leer je alles wat je nog niet wist rondom slapen, en ga je aan de slag met het verbeteren van jullie dutjes en nachten.

Wil je mijn hele verhaal lezen? Ik deel het hier met je. 

0 reactie

Dit vind je misschien ook interessant

Laat een reactie achter