Je hebt het vast al eens gehoord: ‘je moet je kindje leren slapen.’ Daarna volgen er een aantal mogelijkheden om je kindje dat ’te leren’. Al deze methodes hebben één ding gelijk: je reageert weinig tot niet op de signalen die hij geeft. Maar leert je kindje daar echt slapen van?

Er zijn talloze manieren om je kindje te leren slapen, als je blogs, boeken en coaches mag geloven. Bij sommige methodes mag je aan het bed zitten, maar geen oogcontact maken en optillen, andere methodes zeggen dat je om 19:00 de kamer uit moet lopen en pas de volgende morgen weer naar binnen mag.

Er wordt gezegd dat een kindje leert zichzelf te kalmeren. Als hij dan eindelijk stil is, dan zou hij dat hebben geleerd. Maar klopt dat wel?

Omdat het antwoord hierop gecompliceerd is, ga ik dieper in op deze vragen in deze podcast. Ik leg je uit wat het effect is van deze vormen van slaaptraining of slaapcoaching op een jong kindje. Het zal je waarschijnlijk verbazen, want ‘leren slapen’ is niet aan de orde. Ze leren wél om stil te zijn, dat klopt.

Ik leg je uit hoe je kindje leert zichzelf te kalmeren, en wat ervoor nodig is om je kindje dat zo goed mogelijk te leren.

 

Daarnaast leg ik uit wat belangrijke onderzoeken zeggen over deze vormen van slaapcoaching: klopt het dat kindjes die een vorm van slaapcoaching achter de rug hebben beter slapen?

Na deze podcast begrijp je precies hoe het leren slapen en slaapcoaching werkt.

Je luistert de podcast eenvoudig hier:

Je las een blog van Mildred – de moeder achter Liefde van een Moeder

Wil je meer rust rondom het slapen van je kindje? Dit kan ik voor je betekenen:

> Het gratis e-book over slapen: ontdek wat elke moeder moet weten over het slapen van haar kindje.

> De online cursus Slaap Vanuit Verbinding: In deze cursus leer je alles wat je nog niet wist rondom slapen, en ga je aan de slag met het verbeteren van jullie dutjes en nachten.

> Eén op één-coaching: bekijk hoe ik je kan helpen het slapen te verbeteren.

Wil je mijn hele verhaal lezen? Ik deel het hier met je.

Ontdek wat elke moeder zou moeten weten over het slapen haar kindje.

Maakt het je onzeker als je kindje ´s nachts nog wakker wordt, of hele korte dutjes doet overdag?

Merk je dat je telkens bezig bent met het (niet) slapen van je kindje? Dan is dit e-book voor jou geschreven.

Na het lezen van dit e-book weet jij precies waarom je kindje slaapt zoals hij doet – en wat je kan doen om er beter mee om te gaan.