fbpx
Home Slapen Hoe kan ik stoppen met in slaap voeden, zodat iemand anders ons kindje in bed kan leggen?
hoe kan ik stoppen met in slaap voeden voor een ander

Hoe kan ik stoppen met in slaap voeden, zodat iemand anders ons kindje in bed kan leggen?

bij Mildred

“Hoe kan ik stoppen met mijn kindje aan de borst in slaap laten vallen”, is een vraag die ik heel vaak krijg. Gevolgd door “Dan kan mijn man/oppas/moeder haar in bed leggen.”

Het antwoord op die vraag is ingewikkelder dan alleen maar ‘gewoon niet meer doen.’ Dus wil jij graag weten of en hoe je daarmee moet stoppen? Dat leg ik je graag uit!

In slaap voeden heeft een nogal slechte naam. Eerder legde ik al uit wat de voordelen daarvan zijn. Toch wordt het vaak gebruikt als ‘schuldige’ voor onderbroken nachten én… aangewezen als reden waarom niemand anders een kindje in bed kan leggen.

Daarom ga ik in deze video in op het afbouwen van het in slaap voeden, zodat iemand anders bedtijd over kan nemen. En de inhoud van de video… die kan nog wel eens verbazen.

Wil je het in slaap voeden afbouwen voor een betere nachtrust? Daar ga ik hier verder op in: helpt het afbouwen van nachtvoedingen om door te slapen?

Je las een blog van Mildred – de moeder achter Liefde van een Moeder

Wil je meer rust rondom het slapen van je kindje? Dit kan ik voor je betekenen:

 > De gratis minicursus over Doorslapen: de basis van het doorslapen en hoe je je kindje kan helpen.

 > De online cursus Slaap Vanuit Verbinding: In deze cursus leer je alles wat je nog niet wist rondom slapen, en ga je aan de slag met het verbeteren van jullie dutjes en nachten.

Wil je mijn hele verhaal lezen? Ik deel het hier met je. 

4 reacties

Dit vind je misschien ook interessant

4 reacties

Mo 21 februari 2021 - 12:44

Wat fijn om dit te horen! Ik dacht ook al de hele tijd: waarom iets fijns en goeds afleren als je dat beide niet wilt alleen zodat het lijkt op het minder fijne dat anderen kunnen bieden. Ik blijf graag doorvoeden en lekker in slaap voeden ook: lekker veel slokjes voeding, fijne hechting opbouwen. En daarnaast idd een heleboel andere slaapassociaties die anderen ook kunnen gebruiken: slaapzak je, liedje, knuffeltje en white noise. Zal misschien niet zo vlot en makkelijk gaan als bij mama, maar vertrouwd gevoel is er tenminste.

Mijn dochter slaapt niet goed op het kdv, maar daar kunnen ze er natuurlijk ook niet de hele tijd bijblijven – wel de slaapassociaties zoveel mogelijk hetzelfde houden helpt hopelijk op termijn (+ een doekje met mama’s geur).

Reply
MaVanA 21 februari 2021 - 16:21

Vraagje: mijn dochter (15 wkn) wil het liefste de hele tijd aan de borst (sabbelen) terwijl ze slaapt. ‘s Nachts vind ik dat geen probleem want dan slapen we beide, maar overdag kan het niet (altijd). Zou je in dit geval ook wel toelaten als het kan, of proberen elk slaapje overdag hetzelfde bij mij te houden? En heb je tips om dit (liefdevol) af te leren? M

Reply
Mildred 23 februari 2021 - 19:31

Hey MaVanA,

Je kan het toelaten als het wel kan, maar het kan wel lastig zijn voor haar om dan te weten wat ze kan verwachten. Het ligt er dan een beetje aan of je wel of niet zelf degene bent die haar in bed legt.
Hoe je dit soort gewoontes liefdevol kan afleren, behandel ik uitgebreid in de cursus Slaap Vanuit Verbinding. In het kort: je kan telkens iets eerder loshalen van de borst, zodat ze leert om niet aan de borst in de slaap te vallen.

Reply

Laat een reactie achter