Alle kinderen hebben moeite met omgaan met grote emoties. Als ouder kan je je kind helpen om hier op een goede manier mee om te gaan. Eén van de dingen die daarbij kan helpen is een kalmeer-fles. Lees hier hoe je er zelf één kan maken voor een paar euro. 

Waarom een kalmeer-fles kan helpen bij driftige kinderen heb ik hier al uitgelegd.  Daarom nu een uitleg hoe je er zelf één kan maken! Een kalmeer-fles maken kost je ongeveer een kwartier tot een half uurtje tijd en onder de vijf à tien euro.

Wat heb je nodig?

  • Een plastic, doorzichtige fles. Ik heb een fles van de Ikea gebruikt.
  • Warm water
  • Haargel (liefst doorzichtig, maar kan ook met een kleurtje)
  • Glitter
  • Andere kleine dingetjes voor in de fles (kralen, kleine plastic diertjes, boutjes, knopen, etc)

~ Lees hieronder verder voor instructies ~

Hoe maak je de fles?

1- Schep een paar lepels haargel in een kom.

2- Giet er langzaam warm water bij en mix met een garde tot het de gewenste dikte heeft. Doe dat niet te hard, anders gaat het enorm schuimen.
De gewenste dikte is afhankelijk van de kleine dingetjes die je erin doet. Hoe zwaarder de vulling, hoe dikker de vloeistof moet zijn om de val te vertragen. Je kan dit testen door alvast één of twee kralen toe te voegen en te kijken hoe snel ze zakken.

3- Giet de vloeistof in de fles. Laat een paar centimeter over tot aan de rand, zodat je de fles later verder kan vullen.

4- Voeg de glitters en kleine dingetjes toe. Kraaltjes, plastic diertjes, schroeven, maakt niet uit. Als het maar zweeft in de fles.

5- Draai de fles dicht, schudt en bekijk het resultaat. Zinken de dingen te snel, voeg wat extra gel toe. Gaan ze te langzaam? Doe er dan wat water bij.

6- Lijm de dop erop met secondelijm. Je wilt niet dat je driftige peuter de fles woedend opendraait en leegschudt door de hele kamer.

Alternatieven

Heb je geen haargel? Je kan ook doorzichtige lijm gebruiken. Let er wel op dat je warm water gebruikt om de lijm goed in op te laten lossen. Glitterlijm werkt ook perfect, dan hoef je de glitters niet los toe te voegen.

Wat zit er in onze flessen?

In de flessen die ik heb gemaakt, zitten de volgende voorwerpen:

  • Houten kralen
  • Pailletten
  • Strijkkraaltjes
  • Glitter

Alle ingrediënten hebben een ander gewicht, waardoor ze allemaal op een eigen snelheid bewegen. De pailletten zakken naar beneden, de kralen stijgen juist op (ze zijn lichter dan de vloeistof).

Wil je weten waarom je zo’n fles moet maken? Dat leg ik uit in ‘Waarom een kalmeer-fles werkt

Je las een blog van Mildred – de moeder achter Liefde van een Moeder

Wil je meer rust rondom het slapen van je kindje? Dit kan ik voor je betekenen:

> Het gratis e-book over slapen: ontdek wat elke moeder moet weten over het slapen van haar kindje.

> De online cursus Slaap Vanuit Verbinding: In deze cursus leer je alles wat je nog niet wist rondom slapen, en ga je aan de slag met het verbeteren van jullie dutjes en nachten.

> Eén op één-coaching: bekijk hoe ik je kan helpen het slapen te verbeteren.

Wil je mijn hele verhaal lezen? Ik deel het hier met je.

Ontdek wat elke moeder zou moeten weten over het slapen haar kindje.

Maakt het je onzeker als je kindje ´s nachts nog wakker wordt, of hele korte dutjes doet overdag?

Merk je dat je telkens bezig bent met het (niet) slapen van je kindje? Dan is dit e-book voor jou geschreven.

Na het lezen van dit e-book weet jij precies waarom je kindje slaapt zoals hij doet – en wat je kan doen om er beter mee om te gaan.