fbpx
Home Wat voor opleiding heb je gevolgd?

Wat voor opleiding heb je gevolgd?

bij Mildred

Ha, leuk dat je hier bent. Dat betekent dat je graag wil weten van wie je nou eigenlijk wat aanneemt. Op de ‘over mij’ pagina kan je natuurlijk al mijn verhaal lezen, maar als je hier komt, wil je graag weten hoe ik weet wat ik weet.

Toen mijn zoontje werd geboren in 2016, was er geen opleiding om te volgen op het gebied van slapen van jonge kinderen. Niet vanuit het Natuurlijk Ouderschap oftewel Attachment Parenting. Dus ik deed wat veel van mijn collega’s deden: ik las de onderzoeken.

Opgeleid als journalist heb ik geleerd ik hoe ik onderzoeken kon lezen en interpreteren. Veel onderzoeken zijn een goudmijn voor goede informatie over slaap.

De basis van mijn werk is dan ook het onderzoeken van de onderzoeken, en deze vertalen naar ‘gewone’ taal.

Daarnaast heb ik de volgende cursussen en modules gevolgd:

Tracy Cassels – Evolutionary Parenting

Gelukkig ben ik niet de enige die me vast heeft gebeten in onderzoek, ook (onder andere) Tracy Cassels heeft vele onderzoeken rondom slapen en slaaptraining doorgespit. Een groot deel van de onderzoeken waarop ik mijn werk baseer, heeft zij op haar site uitgebreid behandeld. Ook haar boeken zijn zeer waardevol geweest.

Daarnaast heeft zij in 2018 en 2019 een online cursus op het gebied van slapen aangeboden, welke ik heb gevolgd. Als laatste heeft zij een cursus gemaakt voor professionals over slaaptraining. Deze heb ik gevolgd via Breastfeeding Conferences.

Broken Sleep Conference

Deze conferentie is van onschatbare waarde. Dr. James McKenna, Lyndsey Hookway, Carly Grubb waren drie van de sprekers op deze tweedaagse conferentie. De conferentie ging over alle issues die relevant zijn voor professionals die werken met baby’s en jonge kinderen op het gebied van (borst)voeding en slaap.

Verdere educatie

Ik volg momenteel internationaal beschikbare, relevantie cursussen en webinars om mijn kennis op specifieke gebieden te vergroten. De ene keer is dat op het gebied van borstvoeding, de andere keer op het gebied van prikkelverwerking of hooggevoelige kinderen. De volgende keer zal dat gaan over de relatie tussen voeding en slaap.

Daarnaast blijf ik op de hoogte van nieuwe publicaties op het gebied van slaap en ontwikkeling in de jonge jaren.

Dus… dat papiertje?

Een schoolboek, een educatief boek, een zelfhulpboek, een nieuwe opleiding: alles begint met een nieuwsgierig persoon die dingen onderzoekt en uitwerkt. En vervolgens komt die informatie bij iemand anders die dat vertaalt naar makkelijk leesbare én toepasbare informatie. Die iemand ben ik, in dit geval.

De kennis die ik met je deel, sta ik 100% achter. Dat is een combinatie van het volgen van vele cursussen, seminars, webinars en het lezen van vele onderzoeken en boeken over dit onderwerp.

Of dat voldoende voor je is? Dat mag je zelf bepalen. Mijn kennis deel ik vrij en open met je, zodat je zelf de afweging kan maken of het waardevol is om van te leren. Mocht je over een specifiek onderdeel meer informatie willen, dan deel ik graag met je waar ik het vandaan heb.